1000 ste aankomst 2023: Lucie en Robertino Nisser

Onlangs konden we in de haven de 1000ste aankomst verwelkomen. Dit jaar een week eerder dan vorig jaar. Bijna traditiegetrouw krijgen de gasten uit handen van Geesje Duursma een dinerbon van de De Pleats.
Lucie en Robertino konden die geste zeer waarderen. Ze staan deze week met hun camper in Burgum om hun nieuwe huis hier in gereedheid te brengen. Het stel woont nu nog in Scheveningen, maar verblijft jaarlijks zo’n 6/7 maanden in Spanje en Portugal. Omdat de randstad hen te druk werd zijn ze op zoek gegaan naar iets anders.

Bij toeval (hier kregen ze het snelst een woning toegewezen) zijn ze in Burgum beland.
Ze zijn onder de indruk van wat Burgum zoal te bieden heeft. Lucie: “ Je hoeft eigenlijk niet eens een auto hier, alles is hier in dit dorp voor handen”.

Begin augustus gaan ze verhuizen en verheugen ze zich op het verder verkennen van Burgum en omgeving.

Lees onze berichten ook op facebook en Instagram

Wilt u op de hoogte bijven van onze acviteiten, volg ons dan ook op Facebook en instagram. Regelmatig publiceren wij daar nieuws en wetenswaardigheden over onze vereniging en jachthaven.

Facebook:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057539976265
Instagram:
jachthaven_burgum

Hieronder nog een aardige drone impressie (van enkele jaren geleden) van onze haven.

 

Gerben van Houten nieuwe havenmeester.

De Eastermarder Gerben van Houten is dit jaar aangesteld als nieuwe havenmeester bij de jachthaven in Burgum.
"We zijn blij dat we deze ervaren senior hebben kunnen vastleggen", aldus bestuurslid Luc Tuinstra.
Gerben heeft ervaring als havenmeester in Grou en Leeuwarden en kent ‘de klappen van de zweep’.
Wij wensen hem een fijne tijd in onze smûke haven.

Ledenvergadering in teken van Duurzaam Varen

De ledenvergadering van WSV Bergumermeer stond donderdagavond 1 december in het teken van Duurzaam Varen. Na de pauze gaven de heren Ale Bok en Gert Colenbrander van de SEFFF een uiteenzetting over de ontwikkelingen op dit gebied. Wat wel duidelijk werd is dat het einde van de fossiele brandstof aanstaande is. De ontwikkeling van andere, minder milieubelastende diesels, gaat snel.

Ook in Friesland zijn er al verschillende tankstations die en alternatief voor de traditionele (fossiele) diesel aanbieden. Maar, kan dat ook in mijn motor, was de prangende vraag van diverse aanwezige dieselgebruikers. Een ieder die meer wil weten over Duurzaam Varen of wil uitrekenen wat zijn boot nodig heeft wil je elektrisch varen kan terecht op de website van SEFFF. Daar staat ook een rekenhulp waar de eigenschappen van de eigen boot kunnen worden ingevoerd.

De ruim 30 aanwezige leden namen voor de pauze kennis van een aantal mededelingen over de haven en stemden in met een kleine verhoging van de liggeldtarieven. De leden zullen binnenkort het verslag in hun mail ontvangen.

 

Ledenvergadering WSV Bergumermeer: aandacht voor duurzaam varen

Uitnodiging voor de ledenvergadering van WSV Bergumermeer.

Datum      : Donderdag 1 december 2022
Aanvang : 19.30 uur
Locatie     : Glinstra State, Burgum

AGENDA

 1. Opening
 2. Vaststellen agenda
 3. Verslag van de algemene ledenvergadering van 24 maart 2022. 
 • Tekstueel en vaststellen
 • Naar aanleiding van.
 1. Mededelingen en ingekomen stukken
 • Toezichthouders tijdens winterseizoen
 • Havenmeester 2023
 • Havencommissie:
  • Aanpassingen/aanvullingen havenreglement (ter tafel)
  • Voortgang aanpak kades en steigers
  • Toekomst Jachthavencommissie (JHC)
 1. Begroting 2023 (ter tafel)
 2. Vaststellen tarieven 2023 (ter tafel)
 3. Rondvraag

  Pauze:  20.30 uur
 1. Presentatie over Duurzaam Varen door Ale Bok (SEFFF-voorzitter) en Gert Colenbrander (SEFFF-expert).

Jubileumfeest geslaagd evenement.

In 2020 bestond onze vereniging (WSV Bergumermeer) 100 jaar. Vanwege covid konden we daar toen helaas weinig aan of mee doen. 
Toen zeiden we al: dan vieren we volgend jaar gewoon ons 101 jarig bestaan.
Zaterdag 17 september was het dan eindeljk zover. Ondanks het feit dat de weergoden ons wat minder goed gezind waren (felle buien afgewisseld met flinke droge en zonige perioden) werd het een geslaagd evenement.
Vanaf 14:00 uur werd er gesupt, met een  waterroller over het water 'gelopen', een minitentoonstelling in het havengebouw bekeken, kennis gemaakt met de vrijwilligers (en hun boten) van Oud Varend Hout en konden de jongsten gebruik maken van een opgesteld springkussen.
De dag werd afgesloten met een BBQ die door bijna 120 leden werd bezocht. Deze BBQ werd muzikaal omlijst met een optreden van de Pypkesjongers. 
Hieronder een fotoimpressie van de dag.
 
 
 

Jubileum programma zaterdag 17 september.

14:00 Start van de activiteiten.

14:00 / 15:00 en 16:00, 3 supclinics i.s.m. Suptour Friesland. Er zijn nog plaatsen vrij. Geef u op via deze link
14:00 – 17:00 Springkussen voor de jongsten. Locatie: speelterrein naast havengebouw.
14:00 – 17:00 Waterroller. Altijd al graag over water willen lopen. Dit is uw kans. Aanmelding niet nodig. Locatie: bij de waterplaats.
14:00 – 17:00 Mini tentoonstelling over verleden WSV Bergumermeer. Locatie: havengebouw

14:00 – 17:00 Oud Varend Hout aanwezig met een aantal oude (Bulthuis) zeilboten. Vrijwilligers geven uitleg. 
14:00 – 17:00 Kajuit/steigerverkoop. Leden bieden overtallige watersportartikelen te koop aan vanuit hun boot of op de steiger.
16:30  Start (leden)BBQ en optreden Pypkesjongers.

Vanwege de beperkte parkeerruimte vragen wij u zoveel mogelijk per fiets of lopend te komen. Uiteraad is er op de loswal voldoende parkeergelegenheid als u dat wilt.

Hou er rekening mee dat er een omleiding is. U kunt daardoor niet vanuit de richting gemeentehuis naar de Burgermerdaam. 

Opgave voor barbecue WSV Bergumermeer

Zaterdag 17 september organiseert de vereniging ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan (inmiddels 101) diverse activiteiten bij de haven. Alle leden hebben deze week een brief in de bus waarop de activiteiten staan vermeld.

Afsluitend houden we een ledenbarbecue. Alle deelnemende leden krijgen een GRATIS BBQ pakket . Drankjes zijn voor eigen rekening. Opgave is verplicht. Dat kan middels het strookje in de brief die deze week op de mat valt, maar ook via deze link. Dat is snel en gemakkelijk.

Geef je op voor een gratis sup clinic

Je kan GRATIS meedoen aan 1 van de 3 sup kennismaking clinics tijdens het jubileumfeest van WSV Bergumermeer op zaterdag 17 september. Deze sup clinic wordt gegeven door ervaren supinstructeurs van Sup Tour Friesland.

SUP staat voor Stand Up Paddling. Suppen is een sportactiviteit waarbij je alle spiergroepen in je lichaam gebruikt Daarbij werkt suppen ontspannend; je hoofd raakt leeg, de dagelijkse beslommeringen zijn even ver weg Heb je nog nooit gesupt? Geen probleem. Nu heb je de kans om de basis beginselen van het suppen te leren o.l.v. een ervaren sup instructeur.

Om mee te kunnen doen met één van de Sup kennismaking clinics is ervaring met suppen niet noodzakelijk. Het is wel belangrijk dat je kan zwemmen.  Ga je mee, geef je dan op via deze link. Trek kleding aan die makkelijk zit (sport-)kleding aan en heb je een bril, maak dan gebruik van een brillenkoord. Verder staan we lekker met op blote voeten op de sup, je kunt ook sokken of waterschoenen aantrekken. Graag tot ziens op de SUP!

En, let op! We hebben ‘slechts’ plek voor 30 deelnemers. Dus wees er snel bij…. Wie het eerst komt het eerst maalt. En..... je hoeft je eigen sup niet mee te nemen, dat regelen wij met Sup Tour Friesland.

Volg WSV Bergumermeer nu ook op Instagram

Wij proberen onze vereniging, (passanten)jachthaven en andere actviteiten goed en actief bij iedereen onder de aandacht te brengen en te houden. We doen dat al via deze site en Facebook, maar nu ook via instagram.

Volg ons op Instagram op: jachthaven_burgum

Vervoer

Maak gebruik van de BURGUM MOBYL
voor maar € 1,- per rit p.p.

De havenmeester

Klik hieronder voor meer informatie.

TE HUUR

Op zoek naar een tijdelijke stalling voor uw boot? In het seizoen zijn er onoverdekte boxen te huur voor enkele dagen tot enkele weken.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact met ons op, via één van onderstaande mogelijkheden.

Telefoon

06 537 591 55

Bezoekadres:
WSV “Bergumermeer”
Burgumerdaam 51
9251 GC Burgum

E-mail

Postadres:
WSV “Bergumermeer”
Burgumerdaam 51
9251 GC Burgum

Copyright © - Watersportvereniging Bergumermeer - Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer - Privacyverklaring

Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum