Jubileumfeest geslaagd evenement.

In 2020 bestond onze vereniging (WSV Bergumermeer) 100 jaar. Vanwege covid konden we daar toen helaas weinig aan of mee doen. 
Toen zeiden we al: dan vieren we volgend jaar gewoon ons 101 jarig bestaan.
Zaterdag 17 september was het dan eindeljk zover. Ondanks het feit dat de weergoden ons wat minder goed gezind waren (felle buien afgewisseld met flinke droge en zonige perioden) werd het een geslaagd evenement.
Vanaf 14:00 uur werd er gesupt, met een  waterroller over het water 'gelopen', een minitentoonstelling in het havengebouw bekeken, kennis gemaakt met de vrijwilligers (en hun boten) van Oud Varend Hout en konden de jongsten gebruik maken van een opgesteld springkussen.
De dag werd afgesloten met een BBQ die door bijna 120 leden werd bezocht. Deze BBQ werd muzikaal omlijst met een optreden van de Pypkesjongers. 
Hieronder een fotoimpressie van de dag.
 
 
 

Jubileum programma zaterdag 17 september.

14:00 Start van de activiteiten.

14:00 / 15:00 en 16:00, 3 supclinics i.s.m. Suptour Friesland. Er zijn nog plaatsen vrij. Geef u op via deze link
14:00 – 17:00 Springkussen voor de jongsten. Locatie: speelterrein naast havengebouw.
14:00 – 17:00 Waterroller. Altijd al graag over water willen lopen. Dit is uw kans. Aanmelding niet nodig. Locatie: bij de waterplaats.
14:00 – 17:00 Mini tentoonstelling over verleden WSV Bergumermeer. Locatie: havengebouw

14:00 – 17:00 Oud Varend Hout aanwezig met een aantal oude (Bulthuis) zeilboten. Vrijwilligers geven uitleg. 
14:00 – 17:00 Kajuit/steigerverkoop. Leden bieden overtallige watersportartikelen te koop aan vanuit hun boot of op de steiger.
16:30  Start (leden)BBQ en optreden Pypkesjongers.

Vanwege de beperkte parkeerruimte vragen wij u zoveel mogelijk per fiets of lopend te komen. Uiteraad is er op de loswal voldoende parkeergelegenheid als u dat wilt.

Hou er rekening mee dat er een omleiding is. U kunt daardoor niet vanuit de richting gemeentehuis naar de Burgermerdaam. 

Opgave voor barbecue WSV Bergumermeer

Zaterdag 17 september organiseert de vereniging ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan (inmiddels 101) diverse activiteiten bij de haven. Alle leden hebben deze week een brief in de bus waarop de activiteiten staan vermeld.

Afsluitend houden we een ledenbarbecue. Alle deelnemende leden krijgen een GRATIS BBQ pakket . Drankjes zijn voor eigen rekening. Opgave is verplicht. Dat kan middels het strookje in de brief die deze week op de mat valt, maar ook via deze link. Dat is snel en gemakkelijk.

Geef je op voor een gratis sup clinic

Je kan GRATIS meedoen aan 1 van de 3 sup kennismaking clinics tijdens het jubileumfeest van WSV Bergumermeer op zaterdag 17 september. Deze sup clinic wordt gegeven door ervaren supinstructeurs van Sup Tour Friesland.

SUP staat voor Stand Up Paddling. Suppen is een sportactiviteit waarbij je alle spiergroepen in je lichaam gebruikt Daarbij werkt suppen ontspannend; je hoofd raakt leeg, de dagelijkse beslommeringen zijn even ver weg Heb je nog nooit gesupt? Geen probleem. Nu heb je de kans om de basis beginselen van het suppen te leren o.l.v. een ervaren sup instructeur.

Om mee te kunnen doen met één van de Sup kennismaking clinics is ervaring met suppen niet noodzakelijk. Het is wel belangrijk dat je kan zwemmen.  Ga je mee, geef je dan op via deze link. Trek kleding aan die makkelijk zit (sport-)kleding aan en heb je een bril, maak dan gebruik van een brillenkoord. Verder staan we lekker met op blote voeten op de sup, je kunt ook sokken of waterschoenen aantrekken. Graag tot ziens op de SUP!

En, let op! We hebben ‘slechts’ plek voor 30 deelnemers. Dus wees er snel bij…. Wie het eerst komt het eerst maalt. En..... je hoeft je eigen sup niet mee te nemen, dat regelen wij met Sup Tour Friesland.

Volg WSV Bergumermeer nu ook op Instagram

Wij proberen onze vereniging, (passanten)jachthaven en andere actviteiten goed en actief bij iedereen onder de aandacht te brengen en te houden. We doen dat al via deze site en Facebook, maar nu ook via instagram.

Volg ons op Instagram op: jachthaven_burgum

Feest mee tijdens ons 101 jarig bestaan!

Vorig jaar bestond onze vereniging (WV Bergumermeer) 100 jaar. Vanwege covid konden we daar toen helaas weinig aan of mee doen. mee tijdens ons 101 jarig bestaan!
Vorig jaar bestond onze vereniging (WV Bergumermeer) 100 jaar. Vanwege covid konden we daar toen helaas weinig aan of mee doen.
Toen zeiden we al: dan vieren we volgend jaar gewoon ons 101 jarig bestaan. Dat gaat gebeuren op zaterdag 17 september aanstaande. We komen daar middels e-mails aan onze leden nog uitgebreid op terug, maar hier alvast een tipje van de sluier.
 
Wat gaan we doen.
We maken er een soort mini watersportdag van met afsluitend een BBQ voor de leden. Overdag worden er 3 sup clinics georganiseerd en kan de jeugd (al of niet met vriendinnetje, vader, moeder, opa of oma ) in een doorzichtige plasticbal over het water lopen. Wie wil dat nou niet?
Verder zal shantikoor de Pypkesjongers uit Suwâld een aantal optredens verzorgen.
 
Daarnaast gaan we inventariseren of er belangstelling is voor een zogenaamde kofferbakverkoop van overbodige watersportspullen. Wij noemen dat voor deze gelegenheid: steiger of kajuitverkoop. Ook hierover krijgen de leden nog een mail.
Dus…. noteer deze datum (17 september vanaf 14:00 uur) alvast in uw agenda

Duizendste aankomst dit jaar stuk eerder

Maandag 1 augustus kon de havenmeester de 1000ste aankomst van dit jaar in de haven verwelkomen. Deze keer geen boot zoals afgelopen jaar, maar het echtpaar Zwerver uit Stadskanaal met een camper.
Dini Zwerver van der Meulen ( meisjesnaam moest erbij omdat ze trots is op haar Friese roots…..) en Koos Zwerver komen al 10 jaar lang een aantal dagen langs in Burgum.

Dini: “ We komen hier graag omdat Burgum leuk is, veel winkels ook, en we bezoeken familie en vrienden in de buurt.” 
Ze blijven een aantal dagen waarna de reis richting Noord Friesland gaat, mogelijk Lauwersmeer.
Net zoals vorig jaar was Geesje Duursma van De Pleats aanwezig om de familie Zwerver te verassen met een diner bon. 
Van havenmeester Monique kregen ze nog een goodybag met daarin divers informatieve zaken over Burgum en omgeving.
De 1000ste aankomst werd dit jaar bijna 3 weken eerder gehaald dan in 2021. Met name in de maanden april, mei en juni werden er meer aankomsten geteld dan in dezelfde periode vorig jaar.

Zwemmen en (magneet)vissen in de haven verboden

Vanaf heden is het niet meer toegestaan in de haven te zwemmen en met magneten te vissen.
Op warme dagen is met name de waterplaats/aanmeldsteiger erg in trek bij de Burgumer jeugd. We hebben dat een tijdje oogluikend toegestaan en geprobeerd dat met afspraken wat te reguleren. In de praktijk blijkt dat niet echt te werken omdat het vaak wisselende groepen zijn die van geen afspraak (willen) weten.

Het geeft dus overlast. Wij krijgen te horen van gasten dat de luidruchtige aanwezigheid, achtergelaten rommel en geparkeerde fietsen hun verblijf er niet leuker op maakt.
Een ander punt, en belangrijkste misschien wel, is de veiligheid. De waterplaats is dé plek waar alle passanten aanleggen om zich te melden. Zwemmende jeugd op die plek maakt dat lastig waardoor er ongelukken kunnen gebeuren. Ook voorbijvarende boten moeten extra waakzaam zijn op zwemmers. Daar is de haven niet voor.
Vandaar dat er nu besloten is om het zwemmen er helemaal te verbieden.

Met magneten vissen komt ook regelmatig voor in de haven. Niet iedereen is daar even bedreven in waardoor het gevaar op de loer ligt dat boten kunnen worden beschadigd door het verkeerd hanteren van de zware magneet.  Dat willen we niet, vandaar het verbod.
Overigens is het vissen in het algemeen in de haven verboden. Wel staan we toe dat passanten en ligplaatshouders vanaf eigen boot een hengeltje mogen uitgooien. Het betreft hier alleen een normale hengel, geen werphengel.

Verhalen uit de Burgumer haven (1)

Voordat corona roet in het eten gooide hebben we in 2019 een begin gemaakt met een serie Verhalen uit de Burgumer haven. We hebben ze eerder op facebook geplaatst, maar het leek ons ook aardig om ze op de site te plaatsen voor hen die geen facebook hebben. Vandaag de eerste.

Eerste ledenvergadering sinds uitbraak pandemie goed bezocht

Voor het eerst sinds 2019 kon er weer eens een ledenvergadering worden gehouden. Vanwege de corona pandemie waren die de afgelopen twee jaar niet mogelijk. Zo'n 35 leden hadden de gang naar Glinstra State gemaakt om dit maar weer eens mee te maken. Niet alleen vanwege het zakelijke gedeelte (er moesten onder andere nog 3 jaarrekeningen worden 'afgetikt'), maar ook om elkaar weer eens te treffen.
Voor het eerst sinds 2019 kon er weer eens een ledenvergadering worden gehouden. Vanwege de corona pandemie waren die de afgelopen twee jaar niet mogelijk. Zo'n 35 leden hadden de gang naar Glinstra State gemaakt om dit maar weer eens mee te maken. Niet alleen vanwege het zakelijke gedeelte (er moesten onder andere nog 3 jaarrekeningen worden 'afgetikt'), maar ook om elkaar weer eens te treffen.

Lees verder

Vervoer

Maak gebruik van de BURGUM MOBYL
voor maar € 1,- per rit p.p.

De havenmeester

Klik hieronder voor meer informatie.

TE HUUR

Op zoek naar een tijdelijke stalling voor uw boot? In het seizoen zijn er onoverdekte boxen te huur voor enkele dagen tot enkele weken.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact met ons op, via één van onderstaande mogelijkheden.

Telefoon

06 537 591 55

Bezoekadres:
WSV “Bergumermeer”
Burgumerdaam 51
9251 GC Burgum

E-mail

Postadres:
WSV “Bergumermeer”
Burgumerdaam 51
9251 GC Burgum

Copyright © - Watersportvereniging Bergumermeer - Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer - Privacyverklaring

Webdesign + hosting
Eos Multimedia - Burgum